Eriksen houdt Spurs op koers, Sturridge juicht weer

Tottenham Hotspur blijft zicht houden op een topvier-klassering. Liverpool won bij de langverwachte rentree van Daniel Sturridge.

West Bromwich Albion – Tottenham Hotspur 0-3
Tottenham Hotspur had minder dan een kwartier nodig om op The Hawthorns de  Champions League-aspiraties te onderstrepen. Moussa Dembélé speelde een aanzienlijke rol in de snelle ontmanteling van West Bromwich Albion. In de vierde minuut verdiende de Belgische aanvaller een vrije trap, die door Christian Eriksen (foto) werd omgezet in een doelpunt.

Dembélé stond met een assist ook aan de basis van de tweede treffer van Tottenham. Harry Kane profiteerde van het voorbereidende werk van de voormalige aanvaller van Willem II en AZ. Kane nam een half uur voor tijd ook de laatste hoop van West Bromwich Albion weg door een strafschop te benutten die was toegekend na hands van Joleon Lescott.

Tottenham Hotspur komt door de overwinning op de vijfde plaats in de Premier League, waar de afstand voor West Bromwich Albion tot de rode streep met drie punten klein blijft.

Liverpool – West Ham United 2-0
Liverpool heeft zijn ongeslagen reeks in de Premier League uitgebouwd naar zeven wedstrijden (waarvan vijf zeges) dankzij een nipte zege op West Ham United, een directe concurrent in de subtop van de  Premier League.

Manager Brendan Rodgers baarde opzien door Mario Balotelli niet te selecteren voor het duel met The Hammers. De Italiaanse spits, waarvan nu al gesteld kan worden dat zijn verblijf op Anfield is uitgedraaid op een flop, stond al bijna drie maanden niet meer in de basis in de competitie. Een vertrek in de laatste dagen van de transferperiode kan daardoor niet worden uitgesloten.

Bij de absentie van Balotelli was het een andere spits van Liverpool die de hoofdrol voor zich opeiste. Daniel Sturridge (foto) maakte als invaller zijn langverwachte rentree van een bovenbeenblessure en luisterde dat toch al heuglijke feit in de tachtigste minuut op met een goal. Hij schoot raak in de korte hoek na een pass van Philippe Coutinho. Zes minuten na rust had Raheem Sterling de thuisclub al op voorsprong gezet.

Liverpool klimt door de zege naar de zevende plaats. Het gat met nummer vier Southampton, dat morgen tegen Swansea City speelt, is nog maar vier punten. Overigens behoorde clubicoon Steven Gerrard, die zijn zevenhonderdste wedstrijd namens Liverpool had kunnen spelen, niet tot de wedstrijdselectie.

Stoke City – Queens Park Rangers 3-1
Queens Park Rangers blijft ook na het bezoek aan Stoke City op de voorlaatste plaats in de Premier League staan. Jonathan Walters was de beul voor de Londense formatie, die al na twintig minuten door twee goals van de aanvaller tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Niko Kranjcar kwam snel met een antwoord. Maar meer schade bleef Stoke City, dat aantrad zonder de geblesseerde Bojan Krkic, bespaard. Onder anderen Leroy Fer zag zijn pogingen mislukken voordat Walters zijn feestje compleet maakte met zijn derde goal. Voor QPR betekende de nederlaag een vervolg van het uitcomplex. De formatie verloor tot nu toe alle wedstrijden op vreemde bodem.

Sunderland – Burnley 2-0
Met Patrick van Aanholt in de basis heeft Sunderland uitstekende zaken gedaan in de kelder van de Premier League. The Black Cats wonnen in eigen huis van directe concurrent Burnley en slaan daardoor een gat van vier punten met de degradatiezone.

Een belangrijke rol was weggelegd voor Van Aanholt. De Nederlandse linksback gaf in de 35ste minuut de assist voor het tweede doelpunt van Sunderland, dat op naam kwam van Jermain Defoe. Het was de eerste treffer van Defoe sinds zijn komst van Toronto FC deze maand. Een kwartier eerder had Connor Wickham met een kopbal het openingsdoelpunt verzorgd.