Eriksen hard op weg naar Londen, Atlético verhoogt bod

Het vertrek van Christian Eriksen naar Tottenham Hotspur nadert met rasse schreden. Waar Ajax en Tottenham tot een vergelijk zijn gekomen over een transfersom van twaalf miljoen euro, lijkt een akkoord tussen de middenvelder en de club een een kwestie van tijd.

Eriksen hard op weg naar Londen, Atlético verhoogt bod

In Londen kan de 21-jarige Eriksen drie keer zoveel verdienen ten opzichte van zijn huidige salaris in Amsterdam. De verwachting is dat de deal voor dit weekend nog beklonken gaat worden. De international gaat naar verluidt een verbintenis voor vier of vijf seizoenen tekenen bij The Spurs.

Mocht Eriksen definitief vertrekken, dan is de kans groot dat Lerin Duarte nog voor 2 september van Heracles Almelo overkomt als vervanger van de spelverdeler. Eerder kwam Ajax niet tot een vergelijk met de Tukkers over een afkoopsom.

Alderweireld
Ondertussen lijken ook de wegen van Toby Alderweireld en Ajax te scheiden. De centrale verdediger staat in de nadrukkelijk belangstelling van Atlético Madrid.

De Spaanse topclub bood aanvankelijk 4,5 miljoen euro voor de Belg, maar de Amsterdammers willen minimaal zeven miljoen euro voor de international. Ondertussen is Atlético druk doende om extra geld te generen en een nieuw bod uit te brengen op Alderweireld. Mogelijk biedt het aanstaande vertrek van Martín Demichels naar Manchester City daarbij uitkomst.

Zo raakt trainer Frank de Boer vlak voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september mogelijk alsnog twee ervaren krachten kwijt en moet de succestrainer van de regerend landskampioen bouwen aan een relatief nieuw team. De vervanger van Alderweireld haalde De Boer eerder al binnen met de komst van Mike van der Hoorn (kwam over van FC Utrecht).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen