Eriksen en Bojan belangrijk, Liverpool blijft winnen

Tottenham Hotspur en Liverpool zijn ook zaterdag blijven volharden in de achtervolging op het Manchester United van Louis van Gaal en het Southampton van Ronald Koeman. Tegelijkertijd boekte Crystal Palace de tweede zege onder manager Alan Pardew en was Bojan Krkic opnieuw belangrijk voor Stoke City.

Tottenham Hotspur – Sunderland 2-1
Tottenham Hotspur stevende lange tijd af op een 1-1 gelijkspel tegen Sunderland, maar Christian Eriksen voorkwam na de 2-1 nederlaag van vorige week tegen Crystal Palace nieuw puntenverlies. De Deense ex-Ajacied maakte bij een counter via de binnenkant van de paal alweer zijn achtste competitietreffer van het seizoen. Op die manier redden hij al vaker de punten voor Tottenham.

Met Jan Vertonghen had een andere voormalige Ajax-speler de ploeg van manager Mauricio Pochettino na drie minuten ook al op voorsprong gezet. Sebastian Larsson maakte de treffer van de Belgische ex-Ajacied na een half uur echter ongedaan. De Zweedse middenvelder passeerde doelman Hugo Lloris uit een vrije trap.

Jan Vertonghen schreeuwt het uit van vreugde na zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Desondanks moest Sunderland, met Patrick van Aanholt en recente aanwinst Jermain Defoe in de basis, toestaan dat Tottenham de vijfde zege in de laatste zeven competitieduels boekte en daardoor aansluiting houdt met de plaatsen die rechtgeven op Champions League-voetbal. Manchester United staat derde met maar drie punten meer dan de Londense nummer vijf.

Aston Villa – Liverpool 0-2
Ook Liverpool is in vorm, want zonder de geblesseerde Ron Vlaar heeft Aston Villa niet kunnen voorkomen dat Liverpool de vierde zege in de laatste vijf Premier League-duels boekte. Bij afwezigheid van de zieke Mario Balotelli begon Fabio Borini (foto) opnieuw in de spits. De 23-jarige Italiaan bekroonde zijn basisplaats na 24 minuten door uit een voorzet van Jordan Henderson zijn eerste doelpunt van dit seizoen binnen te tikken.

Hoewel beide teams daarna nog voldoende mogelijkheden kregen, voorkwamen de twee keepers Brad Guzan (Aston Villa) en Simon Mignolet (Liverpool) aanvankelijk dat er nog meer doelpunten vielen. Totdat Rickie Lambert twintig minuten voor tijd Borini verving. De Engelse targetman schoof de bal op aangeven van Raheem Sterling feilloos in de verre hoek. Liverpool stijgt daardoor voorlopig naar de zevende plaats, al kan West Ham United zondag weer op één punt meer komen.

Bojan Krkic viert met Marko Arnautovic (ex-FC Twente, op de rug gezien) zijn winnende doelpunt tegen Leicester City.

Leicester City – Stoke City 0-1
In de schaduw van Tottenham en Liverpool won Stoke City, zonder de geblesseerde Erik Pieters, op bezoek bij Leicester City voor het eerst in 2015 in de Premier League. Bojan Krkic bezorgde Stoke de drie punten met zijn vierde doelpunt van het seizoen. Het debuut van Andrej Kramaric voor hekkensluiter Leicester kon daar niets aan veranderen. Stoke is na de recente krakers tegen Manchester United (1-1) en Arsenal (0-3) tiende met 29 punten.

Burnley – Crystal Palace 2-3
De terugkeer van manager Alan Pardew bij Crystal Palace heeft vooralsnog veel weg van een sprookje. Vorige week knokten The Eagles zich al terug van een 1-0 achterstand tegen Tottenham Hotspur (2-1), tegen Burnley gebeurde precies hetzelfde. De thuisploeg leidde na een kwartier met 2-0 dankzij Ben Mee en Danny Ings, maar Palace won alsnog. Dwight Gayle maakte drie minuten voor tijd 2-3. Voor rust had hij ook al voor aansluiting gezorgd, waarna Jason Puncheon meteen na de hervatting gelijk maakte. Crystal Palace is inmiddels gestegen naar de twaalfde plaats.