Eriksen blinkt met snelle hattrick uit tegen Bulgarije

Christian Eriksen heeft Denemarken naar een ruime overwinning geleid in de strijd om de Kirin Cup. Bulgarije werd met duidelijke cijfers verslagen in de strijd om de derde plaats: 4-0.

Tot aan de 72ste minuut was het spannend op het toernooi waar naast Bulgarije en Denemarken ook Bosnië-Herzegovina en Japan aan deelnemen. Morten Rasmussen had Denemarken in de 39ste minuut op voorsprong gezet en daar bleef het lang bij.

Maar ruim een kwartier voor tijd begon de Christian Eriksen-show. In een tijdsbestek van tien minuten scoorde de speler van Tottenham Hotspur drie keer. Het was de eerste hattrick in de carrière van de voormalig Ajax-middenvelder.

In november werd Eriksen nog geconfronteerd met zijn magere cijfers in het shirt van Denemarken. 'Natuurlijk wil ik graag meer scoren voor mijn land. Maar de kansen die ik heb gehad waren geen makkelijke en nu is het ineens een thema geworden.'