Erik ten Hag: 'Het verstand heeft gezegevierd'

In een nieuw avontuur bij Go Ahead Eagles had hij geen zin meer. Erik ten Hag is pas 32 jaar en er zat nog onvoldoende sleet op zijn spel om gedwongen een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten. Toch stopt de verdediger van FC Twente met zijn carrière. 'Die aanbieding heeft mij ook serieus aan het twijfelen gebracht', vertelde hij onlangs in De Twentsche Courant Tubantia. Toch ging hij er niet op in. 'Het allerleukste is zelf voetballen, dat staat buiten kijf. Mijn gevoel zegt ook dat ik nog een paar jaartjes door moet gaan. Maar het verstand heeft deze keer echter gezegevierd.'

Erik ten Hag: 'Het verstand heeft gezegevierd'

Zo werd SC Heerenveen-FC Twente zijn laatste wedstrijd, wat niet bepaald een hoogtepunt was in zijn dertienjarige loopbaan. Dat zal voor de gewezen aanvoerder de bekerwinst zijn geweest in het seizoen 2000/01.

Ten Hag debuteerde op 13 december 1989 in het duel FC Groningen-FC Twente. Hij viel destijds in in de 66ste minuut in voor Robin Schmidt in het duel dat de Tukkers met 5-0 verloren. Na dat seizoen speelde de in Haaksbergen geboren speler twee jaar voor De Graafschap, waarmee hij in 1991 naar de Eredivisie promoveerde. In de zomer van 1992 keerde hij terug in het Diekman Stadion.

Ook nu hij zijn spelersloopbaan heeft beëindigd blijft hij in dienst bij FC Twente als Hoofd Opleidingen. 'Het was een moeilijk besluit, maar dit is gewoon een functie die mij enorm aanspreekt. Het opleiden van voetballers is de laatste jaren enorm geprofessionaliseerd. FC Twente heeft met zijn opleiding een grote naam. Het lijkt me fantastisch om dit in de toekomst verder te perfectioneren. Volgens planning wordt hij het komende seizoen ingewerkt door Issy ten Donkelaar en volgt hij een aantal cursussen, zodat hij vanaf 1 juli 2003 aan de slag kan in zijn nieuwe functie. Als alles goed loopt zal hij vanaf de zomer van 2004 aan het hoofd staan van de nog op te richten voetbalschool van FC Twente en Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's