'Ergens zullen we nog wel op het bordes staan'

Reacties

Het kampioensfeest van Bayern München laat nog even op zich wachten. Ondanks de vreugde over de titel is de prijzenjacht allerminst ten einde.

'Ergens zullen we nog wel op het bordes staan'

Bayern München werd zondag voor de 25ste keer kampioen van Duitsland nadat VfL Wolfsburg met de 1-0 nederlaag bij Borussia Mönchengladbach als laatste de titelstrijd moest opgeven. Met een voorsprong van vijftien punten is de Beierse grootmacht niet meer te achterhalen.

Voor het eerst sinds 1989 werd Bayern kampioen vanaf de bank. Maar het maakte de vreugde er niet minder op. 'Het is fantastisch om de titel met succes te verdedigen', zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'Ik kan de ploeg en de trainer alleen maar een groot compliment maken. Ze hebben het fantastisch gedaan in een jaar na een WK, waarop veel van onze spelers actief waren.'

Voor trainer Josep Guardiola is het zijn negentiende hoofdprijs in zijn zeven jaar als trainer. Met dat aantal evenaart hij Louis van Gaal, die er 24 jaar voor nodig had. Bovendien kan de Spanjaard er dit seizoen in tegenstelling tot zijn Nederlandse collega nog twee aan zijn palmares toevoegen; de Champions en de Duitse beker.

Een titelfeestje is voorlopig niet aan de orde. Bayern wacht dinsdag namelijk het bekerduel met Borussia Dortmund. 'Maar we zullen ergens nog wel op het bordes staan. En dan zullen we met onze fans vol gas geven', vertelde aanvoerder Philipp Lahm. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.