Eredivisie-rentree lonkt voor NEC, VVV doet goede zaken

NEC heeft weer een flinke stap gezet op weg naar het kampioenschap in de Jupiler League. In de strijd om de derde periodetitel boekten De Graafschap en VVV-Venlo mooie zeges.

FC Emmen – NEC 2-3
De start in Emmen was veelbelovend voor NEC. Al na vijf minuten had Alireza Jahanbakhsh (foto) de score namens de Nijmeegse koploper geopend. Maar het vervolg liet lang op zich wachten. Pas in de 71ste en 74ste minuut zorgden Anthony Limbombe en Christian Santos voor een beslissende voorsprong en had NEC ten koste van FC Emmen de 21ste zege van het seizoen te pakken. De late Drentse treffers van Soufiane Laghmouchi en Tim Siekman konden dat niet voorkomen.

Met de overwinning vergrootte NEC de voorsprong tot vijftien punten op achtervolger Roda JC Kerkrade, dat maandag aantreedt bij Jong Ajax. Voor FC Emmen betekent het resultaat dat het in de strijd om de derde periodetitel een pas op de plaats moet maken.

FC Eindhoven – Fortuna Sittard 3-1
FC Eindhoven heeft Roda JC Kerkrade achterhaald in puntenaantal. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong moest daartoe wel eerst een achterstand wegwerken tegen Fortuna Sittard (doelpunt van Joeri Schroyen). In het Jan Louwers Stadion was dat karwei wel besteed aan Joey Sleegers. De aanvaller zette met twee treffers de thuisploeg op 2-1, waarna Tom Boere het duel definitief besliste.

FC Volendam – RKC Waalwijk 2-0
RKC Waalwijk was in zijn eerste wedstrijd na het vertrek van trainer Martin Koopman hard op weg naar een succesje. De ploeg van interim-coach Erwin van Breugel hield nummer vier FC Volendam op eigen veld lange tijd op 0-0. Maar in de laatste tien minuten ging het toch mis voor de hekkensluiter in de Jupiler League. Doelpunten van Brandley Kuwas en Kevin Brands brachten Volendam de zege en RKC de kater.

Almere City FC – VVV-Venlo 0-1
VVV-Venlo heeft de goede uitgangspositie in de strijd om de derde periodetitel behouden. De Limburgers hadden aan de treffer van Vito Crooy in de 26ste minuut genoeg om Sparta Rotterdam - voorlopig - te achterhalen als belangrijkste kandidaat voor de tussenprijs. De Kasteelclub stond tweede achter NEC, dat al een periodetitel op zak heeft en daarom niet meer meedingt.

De Graafschap – MVV Maastricht 3-1
Ook De Graafschap deed prima zaken in de jacht op het periodekampioenschap. De Doetinchemse formatie boekte tegen MVV Maastricht zijn vierde zege op rij, waarmee de Acherhoekers zich kandidaat stelden voor het startbewijs voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Jerry van Ewijk, Caner Cavlan en Santy Hulst tekenden voor de doelpunten van De Superboeren.