Eredivisierecord lonkt voor marathonman Ten Rouwelaar

Reacties

Jelle ten Rouwelaar kan zaterdagavond tegen Excelsior (19.45 uur) een Eredivisierecord voor zich opeisen. De 33-jarige doelman van NAC Breda staat dan voor de 205de keer op rij onder de lat in een competitiewedstrijd op het hoogste niveau.

Eredivisierecord lonkt voor marathonman Ten Rouwelaar

Tijdens de laatste speelronde van het vorige seizoen evenaarde Ten Rouwelaar al recordhouder Ruud Hesp (links op de foto met Ten Rouwelaar), die tussen 1987 en 1993 namens Fortuna Sittard 204 wedstrijden lang onafgebroken het doel verdedigde. De reeks van Ten Rouwelaar is al even indrukwekkend. Sinds de start van het seizoen 2008/09 miste hij geen enkele minuut (!) in 204 Eredivisieoptredens voor NAC.

De laatste competitiewedstrijd die de begin deze eeuw bij FC Emmen doorgebroken keeper miste was die tegen NEC op 20 april 2008 (3-1 nederlaag), de laatste van die jaargang. In het seizoen 2007/08 moest de huidige aanvoerder van de Parel van het Zuiden ook al de eerste wedstrijd missen tegen FC Groningen (3-0 nederlaag).

Dat Ten Rouwelaar sindsdien altijd van de partij was heeft er voor gezorgd dat van de actieve Eredivisiespelers alleen Tim Cornelisse (Willem II, 404 duels), Ten Rouwelaars ploeggenoot Gábor Babos (377), Joost Broerse (PEC Zwolle, 304) en Ramon Zomer (Heracles Almelo, 279) meer ervaring hebben in de hoogste divisie van het betaalde voetbal.

Ten Rouwelaar reageerde eind vorig seizoen al op het record dat hij na zaterdagavond zeer waarschijnlijk dus alleen in handen zal hebben. 'Normaal ben ik niet zo van records, maar hier ben ik wel blij mee', aldus de marathonman, die verder voor PSV, FC Groningen, FC Twente, FC Zwolle, FC Eindhoven en Austria Wien uitkwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.