Eredivisieclubs verzetten zich tegen plannen KNVB

Reacties

Na jaren vergaderen over het hoofdpijndossier van de nieuwe voetbalpiramide hebben nu uitgerekend de Eredivisieclubs grote bezwaren tegen de voorstellen van de KNVB.

Eredivisieclubs verzetten zich tegen plannen KNVB

De bond wil dat er doorstroming komt tussen het betaalde voetbal en de amateurs. Struikelblokken zijn voor de clubs onder meer de extra kosten die het met zich meebrengt. Beloftenteams moeten gaan concurreren met topamateurs en daarvoor zijn grotere selecties nodig. Veel clubs vinden de plannen van de KNVB geen haalbare kaart.

Feyenoord is tegen het plan omdat zijn beloftenploeg moet instromen in een nieuw te vormen landelijke divisie. De Rotterdammers zijn van mening dat zij net als FC Twente, PSV en Ajax, die voor het tweede seizoen deelnemen aan een pilotproject, in de Jupiler League moeten kunnen instromen. Het voorstel houdt tevens in dat beloftenteams op dezelfde speeldag moeten uitkomen als het eerste elftal. Dat ziet een aantal Eredivisie-clubs eveneens niet zitten. Dat zorgt voor personele problemen bij profclubs met een smalle selectie en/of blessureperikelen.

Stemmen
De KNVB probeert al sinds de jaren negentig een model te realiseren waarin sprake is van doorstroming. Dit omdat Nederland het enige land in Europa is waar niet gedegradeerd kon worden uit de Eerste Divisie. Lange tijd waren de amateurclubs tegen een dergelijk plan. Nu er een overgangsregeling is aangekondigd, nemen de clubs plotseling een coöperatieve houding aan. Volgende week, tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal op dinsdag 2 december, wil de bond stemmen over de nieuwe voetbalpiramide.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.