'Eredivisie prima leerplek voor Elm en Toivonen'

Zlatan Ibrahimovic werd maandag voor de derde keer in zijn loopbaan uitgeroepen tot Zweeds Voetballer van het Jaar. De spits van Internazionale heeft zijn ontwikkeling mede te danken aan zijn jaren in de Eredivisie bij Ajax.

'Eredivisie prima leerplek voor Elm en Toivonen'

'Dat ben ik natuurlijk nog niet vergeten', vertelt Ibrahimovic aan De Telegraaf. 'De Eredivisie was en is nog steeds een goede eerste stap in het buitenland voor talentvolle Zweedse voetballers. Dat er nu vijf jongens uit de Eredivisie bij onze selectie zitten, zegt genoeg.' Mogelijk spelen binnenkort nóg twee grote talenten uit de Zweedse competitie in de Eredivisie.

Viktor Elm van landskampioen Kalmar FF is een van deze talenten. De middenvelder werd maandag uitgeroepen tot Middenvelder van het Jaar en mag zich vanaf 1 januari 2009 speler van SC Heerenveen noemen. 'Heerenveen heeft een fantastische speler gekocht. Aan hem gaan ze echt heel veel plezier beleven', aldus Ibracadabra.

Ole Toivonen van Malmö FF wordt gevolgd door Feyenoord, FC Groningen en PSV. De club uit Eindhoven lijkt de beste papieren te hebben om de schaduwspits in te lijven. Volgens Ibahimovic een goede zet. 'Toivonen is een talent. Hij is 22 en zal in Nederland nog beter worden. Al hoop ik wel dat ze hem de tijd geven.'

De aanvallende middenvelder heeft nog geen keuze gemaakt, maar is gevleid door de interesse van PSV. 'Dat een club me als een talent beschouwt en zo veel komt kijken, geeft me een goed gevoel. De wedstrijd tegen Nederland B is de laatste van het seizoen en daarna neem ik een beslissing over mijn toekomst', aldus Toivonen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen