Eredivisie op rapport: Becker de beste, Olaitan slechtste

Reacties

De VI-rapportcijfers vertellen het verhaal over de uitblinkers van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie, maar ook hoe de perikelen bij FC Twente afstralen op de prestaties binnen de lijnen.

Eredivisie op rapport: Becker de beste, Olaitan slechtste

FC Utrecht presteert boven verwachting sinds de komst van trainer Erik ten Hag. De trainer brengt het beste naar boven in zijn spelers getuige de mooie cijfers voor Timo Letschert, Bart Ramselaar en Nacer Barazite. Met hun gemiddelden staan ze in de topvijf van de eerste seizoenhelft.  

Het drietal moet alleen zijn meerdere erkennen in Rick Karsdorp en Sheraldo Becker. De Feyenoorder scoort gemiddeld een 6,64, waar de aanvaller van PEC Zwolle het met een moyenne van 6,67 net iets beter doet.

Toptien Eredivisie
1. Sheraldo Becker PEC Zwolle 6,67
2. Rick Karsdorp Feyenoord 6,64
3. Timo Letschert FC Utrecht 6,53
  Bart Ramselaar FC Utrecht 6,53
5. Nacer Barazite FC Utrecht 6,50
  Riechedly Bazoer Ajax 6,50
  Eljero Elia Feyenoord 6,50
8. Guram Kashia Vitesse 6,46
9. Iliass Bel Hassani Heracles Almelo 6,41
10. Brandley Kuwas Excelsior 6,38
  Kenny Tete Ajax 6,38

Opvallend genoeg heeft geen van de PSV'ers de toptien gehaald. Middenvelder Andrés Guardado is met de vijftiende plaats de hoogst genoteerde speler van de Eindhovenaren. Koploper Ajax is met twee man (Riechedly Bazoer en Kenny Tete) vertegenwoordigd in de toptien. Brandley Kuwas van Excelsior is gezien de Eredivisie-ranglijst na zeventien duels de vreemde eend in de bijt.

Aan de andere kant van de medaille komt het beroerde jaar van FC Twente tot uitdrukking. Bij de slechtste tien spelers van de eerste seizoenshelft staan drie spelers van de Enschedese club. Naast Felipe Gutiérrez (5,21) en Peet Bijen (5,15) sluit Micheal Olaitan de rij. Met een gemiddelde van 4,45 is de Nigeriaanse aanvaller met afstand de slechtste van het seizoen 2015/16.

Opvallende namen bij de laatste tien zijn die van aanvallers Richairo Zivkovic (Willem II), Luciano Narsingh (PSV) en Luciano Slagveer (SC Heerenveen). Het drietal heeft een onvoldoende seizoenshelft achter de rug.

Slechtste tien van Eredivisie
1. Michael Olaitan FC Twente 4,45
2. Robin Pröpper De Graafschap 5,04
3. Richairo Zivkovic Willem II 5,14
4. Luciano Slagveer SC Heerenveen 5,15
  Peet Bijen FC Twente 5,15
6. Dico Koppers Willem II 5,18
7. Felipe Gutiérrez FC Twente 5,21
8. Lucas Bijker SC Heerenveen 5,23
9. Marvin Peersman SC Cambuur 5,30
10. Luciano Narsingh PSV 5,31

Om in aanmerking te komen voor een vermelding moet een speler minimaal tweederde van de zeventien wedstrijden zijn beoordeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.