Eredivisie ontvangt bijna honderd miljoen aan transfers

De Eredivisie blijkt deze transferperiode een lucratieve kweekvijver. Negen clubs mochten in totaal bijna honderd miljoen euro verdelen. PSV deed met afstand de beste zaken.

Eredivisie ontvangt bijna honderd miljoen aan transfers

De Eindhovenaren zagen Jeremain Lens, Dries Mertens, Erik Pieters en Kevin Strootman vertrekken, maar kregen daar liefst 38,8 miljoen euro voor terug. En dat bedrag kan via verschillende clausules nog verder oplopen. Zo ontvangt PSV nu 16,5 miljoen euro voor Strootman van AS Roma, maar in de toekomst komt daar mogelijk nog drieënhalf miljoen euro aan bonussen bij.

Vitesse is ook een grootverdiener, aangezien de Arnhemmers ruim twintig miljoen euro incasseerden voor Wilfried Bony en Marco van Ginkel. Dat geld kwam allemaal uit de Premier League. Ook FC Twente zag in Nacer Chadli en Leroy Fer twee spelers vertrekken naar Engeland en ontving daar twaalf miljoen euro voor. Beide clubs kunnen die bedragen ook nog zien oplopen.

Opvallend is dat Ajax en Feyenoord nog geen speler naar het buitenland zagen gaan. De Amsterdammers waren wel akkoord met Norwich City over de transfer van Toby Alderweireld, maar de verdediger ziet vooralsnog af van de overstap naar The Canaries. Datzelfde geldt voor Ola Toivonen, voor wie PSV ook een akkoord bereikte met het ambitieuze Norwich.

In onderstaande graphic is de overstap van Rick ten Voorde naar SC Paderborn niet meegenomen. Beide clubs wensten geen uitspraken te doen over de transfer van de aanvaller, die bij NEC nog een verbintenis voor één seizoen had.(Arjan van den IJssel) <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen