Eredivisie met twintig man vertegenwoordigd in Brazilië

Reacties

Tijdens het aankomende WK in Brazilië komen vanaf volgende week twintig spelers in actie die het afgelopen seizoen in de Nederlandse Eredivisie actief waren.

Eredivisie met twintig man vertegenwoordigd in Brazilië

Nederland is logischerwijs hofleverancier. De groep van Louis van Gaal herbergt tien Eredivisionisten, de helft dus van het totaal aantal. Feyenoord levert de meeste spelers aan Oranje: vijf. Dat zijn verdedigers Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Terence Kongolo en middenvelder Jordy Clasie.

Ook Ajacieden Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman en PSV'ers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum maken zich met Oranje op voor de reis naar Brazilië.

Buitenland
De andere tien 'Nederlanders' spelen allemaal bij andere landen. Zo maken FC Utrecht-middenvelder Tommy Oar en Heracles Almelo-verdediger Jason Davidson deel uit van de Australische selectie en zullen zij dus Oranje treffen. Ook PSV'ers Santiago Arias (Colombia) en Bryan Ruíz (Costa Rica) mogen een gooi doen naar de wereldtitel.

Verder mogen ook NEC'er Alireza Jahanbakhsh (namens Iran), Uche Nwofor (door VVV-Venlo verhuurd aan Heerenveen, namens Nigeria), Vitessenaren Renato Ibarra (uit Ecuador) en Christian Atsu (uit Ghana), de Amerikaanse AZ-spits Aron Jóhannsson en Felipe Gutiérrez (FC Twente, namens Chili) met hun nationale teams naar het WK.

In totaal doen er 736 spelers mee aan het WK. Verreweg de meesten (119 spelers) spelen in Engeland. Italië (82), Duitsland (78) en Spanje (64) leveren eveneens veel meer spelers dan de Eredivisie. Hier kan het in sommige gevallen overigens ook over de lagere competities in die landen gaan.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.