Eredivisie draagt Mulder voor als commissaris

Reacties

De Eredivisie heeft Erik Mulder voorgedragen voor een rol als tijdelijke commissaris bij de KNVB. Mulder was van 2003 tot 2012 financieel directeur van FC Groningen.

Eredivisie draagt Mulder voor als commissaris

Mulder dook de laatste tijd weer op in voetbalbestuurskamers, maandag werd hij naar voren geschoven tijdens een marathonvergadering van de Eredivisie-clubs. Samen met Simon Kelder (namens de Jupiler League) moet hij tot de voorjaarsvergadering van begin 2017 de tijdelijke rvc gaan vormen in Zeist. Zij worden daarbij geadviseerd door John Jaakke (ex-voorzitter Ajax, foto) en Niek-Jan van Kesteren (Eerste Kamerlid). Op 29 november moeten de clubs hiermee nog wel instemmen tijdens de algemene najaarsvergadering betaald voetbal.

Deze bestuurders zijn naar voren geschoven door de selectiecommissie met onder anderen Ajax-directeur Jeroen Slop, die vorige week lijnrecht tegenover Toon Gerbrands kwam te staan. Afwezige tijdens de bijeenkomst van maandag was PSV. Vorige week legde Gerbrands zijn functie neer als commissaris van de Eredivisie . Gerbrands voelt zich in zijn integriteit aangetast.

Naast Gerbrands stapte vorige week ook Henk Kivits op als toezichthouder van de Eredivisie. De enige overgebleven commissaris Eric Gudde gaat nu samen met enkele collega-clubdirecteuren op zoek naar opvolgers.

Eredivisie-directeur Jacco Swart wil niet ingaan op de kwestie Gerbrands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.