Eredivisie aantrekkelijke visvijver voor Russische clubs

De Eredivisie is een aantrekkelijke vijver waarin de Russische clubs vissen naar versterkingen. Rubin Kazan en CSKA Moskou hebben ieder twee spelers uit Nederland op de korrel.

Eredivisie aantrekkelijke visvijver voor Russische clubs

Ola Toivonen is een van de beoogde nieuwelingen voor Rubin Kazan, dat zich wil revancheren voor een teleurstellende seizoen. De Zweedse PSV'er heeft via zijn zaakwaarnemer Martin Dahlin laten weten Rusland niet uit te sluiten als bestemming.

Daarnaast staat Bony (foto) op het lijstje van Rubin Kazan. De Russische club is naar verluidt bereid tien miljoen euro neer te leggen voor de spits van Vitesse, die anderhalf jaar geleden nog voor vier miljoen euro van Sparta Praag overkwam naar Arnhem.

CSKA Moskou richt zich eveneens op de Eredivisie op zoek naar versterkingen. Rasmus Elm is door de Russische club al benaderd, maar de AZ-middenvelder neemt pas een beslissing na het EK.

De Moskouse club volgt verder de verrichtingen van een andere Zweedse EK-ganger. Emir Bajrami staat niet onwelwillend tegenover een vertrek bij FC Twente, waar hij zijn belofte niet heeft kunnen inlossen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's