'Er komt een nieuwe fase aan in de historie van PSV'

Reacties

PSV is kampioen, maar Toon Gerbrands en Marcel Brands zijn alweer bezig met de toekomst. Hoe kan de club sportief en financieel groeien zonder Philips? Wat waren de lessen van dit seizoen? Zorgt de Champions League voor een spagaat? Hoe belangrijk is Phillip Cocu?

'Er komt een nieuwe fase aan in de historie van PSV'

De algemeen directeur gaat voor in zijn kantoor, a room with a view. Als Toon Gerbrands naar buiten kijkt, ziet hij het veld van PSV, maar de keren dat hij geniet van het uitzicht zijn op één hand te tellen: hij heeft belangrijkere zaken te doen. Veel vaker tuurt hij recht vooruit, naar een schilderijtje op de kast, klein van stuk, maar met grote woorden. Er staat: Topsport kent geen compromissen: het is goed of het is slecht.

'Dit vertelt het hele verhaal', aldus Gerbrands in gesprek met Voetbal International. 'Je slaagt of je faalt, een tussenweg is er niet. We zijn kampioen geworden, we hebben aan de doelstelling voldaan.' Maar, zegt hij erachteraan. 'We zijn nooit tevreden, we kunnen altijd verbeteren en ontwikkelen.' Ook Marcel Brands schuift aan en knikt instemmend. Hij heeft ook zo'n kantoor zoals dit, maar zijn werkterrein is vooral De Herdgang en The Road. Als technisch directeur van PSV is hij altijd onderweg op zoek naar versterkingen. Samen met Gerbrands en trainer Phillip Cocu vormt hij een driemanschap dat PSV richting een nieuwe tijd moet loodsen.

Want terwijl Eindhoven er nog een paar neemt op het 23ste landskampioenschap in de historie van de club, wordt de toekomst van PSV verder in de steigers gezet. PSV is niet klaar, de club is volop in beweging. 'Er komt onmiskenbaar een nieuwe fase aan in de historie van de club', vertelt Gerbrands. 'We zijn bezig met een transformatie. Iemand zei het laatst mooi: "PSV is minder Philips en meer bedrijfsleven. En minder Eindhoven en meer Brabant". Misschien ook wel meer landelijk, zelfs. Er is rust, stabiliteit, dát is een gezonde bodem om als club verder te groeien.'

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International het gehele interview met Marcel Brands en Toon Gerbrands. Bestel het door het kampioenschap van PSV extra dikke nummer hier of lees het verhaal op Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.