Enrique: 'Unieke en verbazingwekkende selectie'

Reacties

Barcelona heeft zich tot tevredenheid van trainer Luis Enrique overtuigend gepresenteerd. De oud-international is zeer te spreken over zijn 'unieke en verbazingwekkende' selectie.

Enrique: 'Unieke en verbazingwekkende selectie'

Het duel om de Trofeu Juan Gamper van maandag was niet alleen het debuut van de trainer Luis Enrique in Camp Nou maar ook de presentatie van de selectie waarmee Barcelona het seizoen gaat beginnen. Met een 6-0 zege op León gaf de Catalaanse formatie zijn visitekaartje af.

'We moeten leren alternatieve speelwijzen te vinden, om ons aan te passen aan wat we tegenover ons hebben … en dat hebben we gedaan', zei een tevreden Enrique na de eclatante overwinning op het Mexicaanse León dankzij doelpunten van Lionel Messi , Neymar (2), Munir (2) en Sandro Ramírez.

'We hebben een verbazingwekkende selectie', zei Enrique, die Luis Suarez, Thomas Vermaelen, Jérémy Mathieu, Claudio Bravo, Marc-André Ter Stegen en Ivan Rakitic naar Camp Nou zag komen. 'We hebben ons echt goed versterkt. De club heeft flink uitgepakt en ik heb een unieke selectie.'

Van de aanwinsten maakte naast Bravo, Rakitic en Mathieu tegen het Mexicaanse Leon Suarez als invaller zijn officieuze debuut voor Barcelona. De Uruguayaan, die door zijn schorsing voorlopig alleen in oefenduels mag optreden, sprak van een 'onvergetelijke dag'.

De van Liverpool overgenomen spits is niet inzetbaar als volgende week de Primera División begint. 'We zijn zoals verwacht in goede vorm en zullen ons alleen maar verbeteren met wedstrijden en trainingen', zei Enrique, die vol lof was over zijn aanvallers. 'Maar het is niet zo moeilijk als je goede spelers bij elkaar zet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.