Enorme vechtpartij tijdens Copa Libertadores-duel: acht rode kaarten

Reacties

De wedstrijd tussen Grêmio en Internacional in de nacht van donderdag op vrijdag is volledig uit de hand gelopen. Spelers van beide teams gingen in de slotfase met elkaar op de vuist.

Enorme vechtpartij tijdens Copa Libertadores-duel: acht rode kaarten
© Pro Shots

De ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht in Porto Alegre en dus liep de spanning op. In de slotfase sloeg vervolgens de vlam in de pan. Aan de zijlijn onstond een opstootje en dat liep razendsnel uit de hand. Basisspelers en reserves van beide ploegen vlogen elkaar te lijf.

De arbitrage kon het ook niet meer beteugelen en voelde zich achteraf genoodzaakt om liefst acht rode kaarten uit te delen, vier voor elk team. De wedstrijd eindigde overigens in 0-0. Op 9 april staat de return op het programma in de groepsfase van het toernooi om de Copa Libertadores.

Grêmio-aanvoerder Geromel reageerde achteraf op de persconferentie op het incident. 'Ons land is gepolariseerd. Niemand respecteert een ander nog. Wij hebben de kans om een voorbeeld te zijn, maar dat hebben we niet gedaan. Als aanvoerder schaam ik me diep.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.