Enorme stunt Den Bosch tegen negen man van Twente

FC Den Bosch heeft voor een enorme stunt gezorgd door FC Twente uit te schakelen in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Tom van Weert zorgde voor de beslissing in Enschede (1-2).

De thuisclub startte sterk aan de wedstrijd en kreeg ook enkele mogelijkheden op de openingstreffer, maar in de zevende minuut was Van Weert heel dicht bij 0-1. De spits liep slim weg bij Dedryck Boyata en schoot in kansrijke positie op Twente-doelman Sander Boschker. Nog geen minuut later schoot Bart van Brakel rakelings over vanaf de rand van het strafschopgebied.

Nadat Van Weert in de dertiende minuut opnieuw gevaar stichtte, kreeg Twente na een kartier een strafschop. Luc Castaignos werd in de rug gelopen door Jelle De Bock, waarna Denny Landzaat vanaf elf meter voor een voorsprong van de thuisclub zorgde. In de 23ste minuut kregen de Tukkers echter een fikse tegenvaller te verwerken, aangezien scheidsrechter Reinold Wiedemeijer besloot om Dedryck Boyata na een harde tackle een rode kaart te geven.

Den Bosch begon steeds beter in zijn spel te komen en in de 38ste minuut kreeg de ploeg van trainer Jan Poortvliet ook de beloning door middel van de gelijkmaker. Joey Brock schoot via Peter Wisgerhof binnen, waardoor Boschker kansloos was. Ook na rust deden de bezoekers niets onder voor Twente en in de 62ste minuut kwamen ze zelfs op voorsprong in De Grolsch Veste.

Van Brakel combineerde met Joey Brock en stuitte op Boschker, maar de rebound was een prooi voor Van Weert: 1-2. Douglas en Nacer Chadli waren al ingevallen bij de ploeg van trainer Steve McClaren, maar ook Dusan Tadic kwam het veld in om de achterstand goed te maken. In de 73ste minuut hoopte Twente op een nieuwe penalty, omdat Castaignos weer in de rug werd gelopen door Brock. Wiedemeijer zag er echter geen overtreding in.

Twee minuten later redde Kevin Begois uitstekend op een inzet van Joey Pelupessy, terwijl Chadli in de 78ste minuut met een geplaatst schot de paal raakte. De rebound werd door Tim Cornelisse maar net naast geschoten. Daarna ging de storm weer liggen en leek de overwinning voor Den Bosch een feit toen Twente in de 89ste minuut zelfs met negen man kwam te staan. Castaignos kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus vroegtijdig vertrekken. Foto: VI Images