Engelse topclubs melden zich voor succesvol Bari-duo

Bari promoveerde afgelopen seizoen naar de Serie A en presteert ook op het hoogste niveau prima. Mede dankzij het centrale duo achterin, dat vanaf januari weleens in Engeland zou kunnen spelen.

Engelse topclubs melden zich voor succesvol Bari-duo

Na veertien wedstrijden bezetten de Galletti een knappe achtste plaats in de Serie A, met 21 punten uit veertien wedstrijden. Opvallend is ook dat de ploeg van trainer Giampiero Ventura slechts elf doelpunten incasseerde, waardoor Bari samen met koploper Internazionale beschikt over de minst gepasseerde defensie van Italië. Een interessant gegeven voor Engelse topclubs.

Leonardo Bonucci (22) en Andrea Ranocchia (21) zijn de twee verdedigers die centraal in de defensie staan. Beiden staan in de belangstelling van de top van de Premier League. Carlo Ancelotti heeft volgens La Gazzetta dello Sport algemeen directeur Frank Arnesen de opdracht gegeven om zowel Bonucci als Ranocchia te polsen voor een transfer naar Chelsea.

Maar Chelsea is niet de enige club met interesse. Zo hebben ook de Engelse clubs Arsenal, Manchester City en Manchester United het duo op hun verlanglijst staan en uit de Serie A is er interesse van Internazionale en Juventus. Maar niet alleen Bari heeft iets over de toekomst van Bonucci en Ranocchia te zeggen, aangezien beiden deel eigendom zijn van Genoa.

Bonucci (foto) staat overigens pas sinds afgelopen zomer onder contract bij Genoa, dat hem overnam van Internazionale. Samen met Francesco Bolzoni en Riccardo Meggiorini verhuisde hij naar Il Grifone als wisselgeld voor de transfer van Thiago Motta naar de kampioen van Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen