Engelse kampioen City na verlies uitgespeeld in Europa

Borussia Dortmund heeft zich ongeslagen geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De groepswinnaar van Groep D won in eigen huis met minimaal verschil (1-0) van Manchester City dat in Europa is uitgespeeld. Daardoor blijft Ajax derde en overwintert de Nederlandse kampioen in de Europa League.

Dortmund was de ploeg die het spel domineerde. Evenals de wedstrijd in Manchester vonden Die Borussen City-doelman Joe Hart vaak op hun pad. De sluitpost hield zijn ploeg met een aantal fraaie reddingen overeind in Dortmund.

In de tweede helft ontstond er meer dreiging van de Engelse grootmacht, maar was het Dortmund dat de grootste kans kreeg. Een volley van Ivan Perisic ging snoeihard richting Hart, maar wederom trad de goalie goed op.

De dreiging van de Engelse titelhouder City bleek sporadisch. Dortmund kwam op voorsprong door een gemakkelijke intikker van Julian Schieber. De Duitser reageerde attent op een strakke voorzet van Jakub Blaszczykowski, die in de rust Marco Reus verving.

Eenmaal op achterstand werd het voor City moeilijk om kansen te creëren. Dortmund bleef op de been en liet de bezoekers voetballen zonder gevaarlijk te worden. Dat kwam mede dankzij de verdediging van Dortmund, die wederom een solide optreden afleverde.

Dortmund hield stand en sluit zodoende Groep D af als koploper met veertien punten. Het betekende bovendien de eerste keer dat de groepsfase van het miljoenenbal zonder nederlaag werd afgesloten. Manchester City is uitgespeeld op Europees niveau: het elftal van Roberto Mancini eindigde als laatste in de Groep des Doods. Daardoor speelt Ajax volgend jaar in de Europa League. Voor alle standen, uitslagen en doelpuntenmakers uit de zesde speelronde van de Champions League bekijk het VI Scorebord en de competitiepagina.
Foto's: VI Images