Engelse fans verkiezen Vidic boven Van Dijk als beste PL-verdediger ooit

Reacties

In aanloop naar zijn testimonial van woensdagavond gaf Vincent Kompany Virgil van Dijk een mooi compliment, door hem de beste verdediger ooit in de Premier League te noemen. De Engelse voetballiefhebbers zijn het niet met Kompany eens en zien nog een betere speler.

Engelse fans verkiezen Vidic boven Van Dijk als beste PL-verdediger ooit

Naar aanleiding van de uitspraken van Kompany opende Sky Sports een verkiezing, waarbij de Engelse voetbalvolgers konden stemmen op de beste verdediger ooit in de Premier League (sinds 1992). Sky Sports koos voor een knock-outverkiezing, waarbij er steeds maar twee keuzemogelijkheden waren. In de 'kwartfinale' schakelde Kompany (52 procent) Jaap Stam (48 procent) uit.

Kompany sneuvelde in de 'halve finale' zelf tegen Van Dijk (49 tegenover 51 procent) en de Nederlander moest het in de zogenaamde finale afleggen tegen Nemanja Vidic. De Serviër, die tussen 2006 en 2014 bij Manchester United op de loonlijst stond, kreeg 55 procent van de ruim 51.000 stemmen. Van Dijk eindigde in de verkiezing zodoende als tweede.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat de Nederlander grote namen als Rio Ferdinand, John Terry en Kompany voorblijft, laat wel weer zien hoe hoog het Engelse voetbalpubliek Van Dijk heeft zitten. De 28-jarige Oranje-international speelt pas anderhalf jaar in de absolute top, nadat Liverpool hem in januari 2018 overnam van Southampton. Met The Reds haalde Van Dijk al twee keer de Champions League-finale en vorig seizoen won hij deze eindstrijd.

Van Dijk en Liverpool waren ook lang in de race voor de eerste landstitel sinds 1990, maar moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in Manchester City. Van Dijk werd door zijn collega's wel gekozen tot beste speler van het afgelopen Premier League-seizoen en bleef onlangs Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voor als beste speler van Europa. De Nederlander geldt ook als een belangrijke kandidaat voor de Ballon d'Or.

Na afloop van Duitsland - Nederland sprak VI met Virgil van Dijk.
Bekijk hier al onze video's
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.