Engelse degradatiestrijd nog steeds bol van spanning

De degradatiestrijd in Engeland is ook na zaterdag nog ontzettend spannend. Wigan Athletic en Stoke City kwamen allebei niet verder dan een remise.

Wigan Athletic – Everton 1-1Voor het cruciale duel van zaterdagmiddag bezette Wigan de achttiende positie, een plek die aan het eind van het seizoen degradatie betekent. De thuisploeg stevende tegen Everton, dat zonder John Heitinga aantrad, af op een overwinning maar gaf die alsnog uit handen.

Charles N'Zogbia (foto) nam na 21 minuten van het duel de openingstreffer voor zijn rekening. De Fransman draaide op fraaie wijze de bal in de verre kruising.

Nog voor rust kreeg Mikel Arteta een uitgelezen mogelijkheid Everton langszij te schieten. Zijn strafschop trof echter geen doel.

In het tweede bedrijf bleef Wigan aanvankelijk overeind, maar bracht een tweede strafschop uitkomst voor Everton. Dit keer liet Arteta het aan Leighton Baines, die de bal onberispelijk in de kruising knalde. Door het gelijkspel vertoeft Wigan nog steeds in de gevarenzone.

Blackpool - Stoke City 0-0Door het gelijkspel van Wigan behield Blackpool de zestiende plaats. De ploeg kwam zelf niet verder dan een 0-0 remise tegen Stoke City.

Blackpool heeft met een duel meer gespeeld respectievelijk drie en twee punten meer dan de nummer twintig (West Ham United) en nummer negentien (Wolverhampton Wanderers). Wigan beschikt over evenveel punten, maar heeft een minder doelsaldo.

Blackburn Rovers - Bolton Wanderers 1-0Martin Olsson ontpopte zich bij de gastheren tot man van de wedstrijd. Zijn bekeken schot verdween in de korte hoek en betekende de nipte zege voor Blackburn. Door de overwinning neemt de thuisploeg enigszins afstand van de gevarenzone. Bolton blijft middenmoter.

Overige uitslagenSunderland – Fulham 0-3West Bromwich Albion - Aston Villa 2-1 Foto: VI Images