'Engelse competitie te sterk om alles te kunnen winnen'

Reacties

Volgens Chelsea-manager José Mourinho is het onmogelijk om in één seizoen alles te winnen dat er te winnen valt. De Londenaren kunnen zondag in de League Cup-finale tegen stadgenoot Tottenham Hotspur de eerste prijs in de wacht slepen.

'Engelse competitie te sterk om alles te kunnen winnen'

'Chelsea kan niet altijd alles winnen, niet elk seizoen. In dat geval zouden we naar een ander land moeten verhuizen, waar de competitie niet zo zwaar is', geeft Mourinho uitleg in aanloop naar de eerste eindstrijd van dit seizoen.

'Het is een finale die we moeten winnen. Dit is het enige moment sinds mijn komst in 2013 dat ik niet naar de toekomst kijk, maar me alleen wil focussen op deze wedstrijd', aldus The Special One. 'In de laatste tien jaar won Chelsea de League Cup maar twee keer en wij willen met deze generatie echt iets neer gaan zetten.'

In dat kader is Mourinho op de goede weg. De Londenaren zijn bezig aan een uitstekend seizoen. The Blues staan aan kop in de Premier League en de club heeft na het 1-1 gelijkspel tegen Paris Saint-Germain nog steeds uitzicht op de kwartfinale van de Champions League. Alleen in het toernooi om de FA Cup ging het mis. League One-club Bradford City was met 4-2 te sterk.

Zondagmiddag staat de finale van het toernooi om de League Cup op het programma. Op Wembley is stadgenoot Tottenham Hotspur de tegenstander. Chelsea was in de halve finale te sterk voor Liverpool, terwijl Tottenham de finale bereikte ten koste van League One-club Sheffield United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.