Engelse club woest dat het in minuut 96 gestaakt duel moet overspelen

Reacties

Het duel tussen Scunthorpe United en Buxton FC is voor de uitploeg in een fiasco geëindigd. Buxton stond in minuut 96 op voorsprong (1-2), maar het duel werd gestaakt door de hevige regenval en moet nu volledig worden overgespeeld.

Engelse club woest dat het in minuut 96 gestaakt duel moet overspelen
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De wedstrijd in de National League, het zesde niveau van Engeland, was tussen de nummers twee en dertien van de competitie. Buxton leek dus lang op weg naar een stunt, maar het weer gooide roet in het eten. Ondanks de voorsprong besloot de competitieleiding dat het duel volledig overgespeeld moet worden.

'De zaak is zeer secuur behandeld', liet de National League weten in een statement. 'We zijn op basis van de reglementen en vergelijkbare voorvallen tot dit besluit gekomen. Een nieuwe speeldatum wordt te zijner tijd bekendgemaakt.'

Dat leidde tot grote woede bij Buxton. Niet alleen omdat een bijna zeker lijkende zege werd ontnomen, maar ook omdat middenvelder Connor Brown hierdoor geschorst is voor het duel met Macclesfield Town in de FA Cup. Hij was aanvankelijk uitgesloten voor het competitieduel met Scunthorpe, maar die schorsing schuift nu door naar de eerstvolgende wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben erg teleurgesteld voor de spelers en de fans die hun zuurverdiende geld hieraan hebben uitgegeven', vertelde Buxton-trainer Craig Elliott aan BBC Radio. 'Scunthorpe heeft zijn eigen agenda. Zij zijn de overduidelijke favoriet om de League te winnen dit jaar. Ik denk dat ze erg opgelucht zullen zijn over de uitspraak. Wij vinden dat we zijn benadeeld. Op sociale media zijn er ook veel mensen die vinden dat hier de verkeerde beslissing is genomen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.