Engelse bond steunt kandidatuur prins Ali

Reacties

De Engelse bond (FA) gaat de kandidatuur van prins Ali bin Al-Hussein steunen, zo melden verschillende Engelse media. De FA hoopt dat de 39-jarige Jordaniër op die manier genoeg nominaties ontvangt om net als Michael van Praag in mei FIFA-voorzitter Sepp Blatter te kunnen uitdagen tijdens de presidentsverkiezingen van de FIFA.

Engelse bond steunt kandidatuur prins Ali

De FA liet net als Van Praag al meerdere malen weten dat er een einde moet komen aan de jarenlange heerschappij van Blatter. De 78-jarige Zwitser gaat op voor zijn vijfde termijn als FIFA-preses. Omdat Van Praag, die maandag bekend maakte de strijd aan te gaan met Blatter, al genoeg nominaties op zak heeft, steunen de Engelsen prins Ali.

Het is daarmee niet uitgesloten dat de FA op 29 mei alsnog stemt op Van Praag. Omdat het in de ogen van de Engelse bond goed is voor het internationale debat dat er zoveel mogelijk kandidaten deelnemen aan de verkiezingen, krijgt prins Ali (foto) nu de steun die hij nodig heeft. Ook Jérôme Champagne en David Ginola moeten nog vijf nationale bonden achter zich krijgen.

Prins Ali, Champagne en Ginola hebben nog tot vrijdag de tijd om genoeg steun te vergaren. Inmiddels is al bekend dat Blatter liefst drie continenten achter zich heeft staan. Zowel Afrika, Azië als Oceanië heeft al laten weten een nieuwe termijn van de omstreden preses te prefereren. Mogelijk brengt een onderzoek van de FBI naar de praktijken van de FIFA daar nog verandering in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.