Engelse bond: drie duels schorsing niet genoeg voor Dembélé

Reacties

Moussa Dembélé moet vrezen voor een flinke schorsing. De Engelse voetbalbond heeft de Belgische middenvelder aangeklaagd omdat hij Diego Costa in zijn oog zou hebben geprikt. Ook Chelsea en Tottenham Hotspur hangt een straf boven het hoofd.

Engelse bond: drie duels schorsing niet genoeg voor Dembélé

Dembélé maakte zich vlak voor rust bij een opstootje schuldig aan het vergrijp dat scheidsrechter Mark Clattenburg was ontgaan. Daarom kan de FA hem nu alsnog straffen op basis van videobeelden. In het statement meldt de bond dat een conventionele straf van drie wedstrijden voor 'gewelddadig gedrag' overduidelijk niet afdoende is.

De straf voor Dembélé zal dus sowieso een effect hebben op het begin van volgend seizoen. De ploeg van Mauricio Pochettino heeft nog maar twee wedstrijden te gaan in de Premier League en is met zes punten meer dan nummer vier Manchester City al vrijwel zeker van plaatsing voor de Champions League. Dembélé kan tot donderdag 19.00 uur reageren.

De Londense derby van maandagavond (2-2) liep volledig uit de hand met diverse opstootjes en in totaal twaalf gele kaarten, waarvan negen voor het wegens het mislopen van de titel gefrustreerde Tottenham. Beide clubs kunnen daarom ook op een straf rekenen van de Engelse bond, omdat ze hun spelers en/of officials niet in bedwang konden houden. Ze kunnen tot maandag reageren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.