'Engels sprekende' Klopp ziet Premier League wel zitten

Reacties

Jürgen Klopp ziet zichzelf over een tijdje wel in Engeland werken, zo heeft hij verklapt op de Britse televisie. Voorlopig is hij echter nog werkzaam bij Borussia Dortmund.

'Engels sprekende' Klopp ziet Premier League wel zitten

Klopp neemt het met Borussia Dortmund zaterdagmiddag op tegen promovendus SC Paderborn, maar zinspeelt in het Britse tv-programma SportsHUB op een toekomst in de Premier League, zo weet The Guardian. 'Engeland is, naast Duitsland, het enige land waar ik wel zou willen werken', laat Klopp weten.

'Ik ken de taal al een beetje, niet onbelangrijk als je ergens wil gaan werken', noemt de voormalig speler én trainer van FSV Mainz 05 een belangrijk voordeel. 'We zullen zien. Als er een club belt, dan zullen we het er eens over hebben', wil hij evenwel niet te veel vooruitlopen op de zaken. Klopp is sinds 2008 werkzaam in Dortmund, waarmee hij in 2011 en 2012 landskampioen werd.

Borussia Dortmund en de 47-jarige succestrainer beleven momenteel een tamelijk vreemd seizoen. Waar het in de Champions League met twaalf punten uit vier groepsduels crescendo gaat, staat BVB in de Bundesliga vijftiende. Het wist in elf wedstrijden slechts tien punten te pakken, twee minder dan in Europees verband dus. Desondanks wordt zijn naam in Engeland in verband gebracht met Arsenal, mocht Arsène Wenger daar ooit vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.