'Engels international Ashton (25) moet stoppen'

De kans bestaat dat Dean Ashton al op 25-jarige leeftijd is gedwongen zijn loopbaan af te sluiten. De spits van West Ham United kampt al drie jaar met een enkelblessure.

'Engels international Ashton (25) moet stoppen'

News of the World meldt dat Ashton onlangs op consult is geweest bij de Nederlandse arts Van Dijk. Die zou hem hebben geadviseerd te stoppen met het spelen van profvoetbal. Ashton zou het risico lopen in een rolstoel te belanden als hij besluit zijn carrière voort te zetten.

Ashton kampt sinds drie jaar met aanhoudende enkelklachten. De spits liep de blessure op tijdens een training met het Engelse nationale elftal. In het seizoen 2007/08 kwam hij nog 31 keer binnen de lijnen voor West Ham, maar afgelopen jaargang bleef zijn inbreng beperkt tot vier optredens. Ook dit seizoen kwam hij nog niet in actie.

Ashton begon zijn profloopbaan bij Crewe Alexandra, waar hij al op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal. Via Norwich City belandde de aanvaller tijdens het seizoen 2005/06 bij West Ham United, dat ongeveer tien miljoen euro voor hem neertelde. Sindsdien speelde hij slechts 46 competitiewedstrijden, waarin hij 15 keer scoorde. Ashton heeft één interland achter zijn naam staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen