Engeland vestigt hoop op jonge spits Kane

Reacties

Engeland heeft na Wayne Rooney weer een absolute topspits in huis met Harry Kane. De talentvolle aanvaller van Tottenham Hotspur is bezig aan een ijzersterk seizoen bij de Londenaren.

Engeland vestigt hoop op jonge spits Kane

Kane liet donderdagavond andermaal zien waartoe hij in staat is. De 21-jarige aanvaller was met twee treffers van grote waarde bij de 5-3 zege in eigen huis op koploper Chelsea. Volgens Martin Keown, voormalig speler van Arsenal en analist van het programma Match of the Day, heeft Engeland goud in handen.

De 43-voudige international van de Engelsen vergeleek Kane na zijn treffers tegen Chelsea met Alan Shearer en Teddy Sheringham, twee Engelse topspitsen van weleer. Met dat duo haalde Engeland de halve finale tijdens het EK in 1996. Dat was direct de laatste keer dat de Engelsen tot de laatste vier wisten door te dringen op een eindtoernooi. Dat Kane een groot talent is was al duidelijk, maar na het duel met stadgenoot Chelsea is de spits booming in Engeland.

Sterker, na Engeland-aanvoerder Rooney hebben The Three Lions weer een spits waar de fans hun hoop op kunnen vestigen. Kane staat dit seizoen al op zeventien officiële treffers en nadert de grens van twintig doelpunten, een aantal dat de jeugdexponent van Tottenham Hotspur jaarlijks zou moeten halen volgens manager Mauro Pochettino. 'Waarom niet? Het is een groot talent. Als hij zo doorgaat kan het niet lang meer duren voordat hij international van Engeland is', aldus de Argentijnse oefenmeester.

Ook José Mourinho, manager van Chelsea, was na afloop van het duel in Londen zeer lovend over de technisch begaafde centrumspits. 'Wij hebben defensieve fouten gemaakt, maar het was ook lastig om tegen een goede Kane te spelen', zei de Portugees. The Spurs staan dankzij de knappe zege op de koploper vijfde, met een achterstand van twee punten op nummer vier Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.