Engeland treft Jong Oranje in halve finale

Jong Engeland verzekerde zich als vierde land van een plaats in de halve finale van het EK Onder-21. Een vroege treffer van Leroy Lita (foto) en een omstreden goal van Matt Derbyshire zorgden voor de beslissing in het duel met Jong Servië: 2-0.

De ploeg van bondscoach Stuart Pearce moest winnen in De Goffert. En al na vijf minuten bleek dat doel in zicht. James Milner nam een vrije trap, bij de tweede paal kopte Stuart Taylor terug en van dichtbij tikte Leroy Lita de bal in het doel.

Naarmate het duel vorderde kreeg Servië steeds meer grip op het duel en nam het aantal kansen snel toe. Djordje Rakic, Djordje Ivelja en Predrag Pavlovic hadden goede mogelijkheden, maar zij allen kregen de bal niet achter doelman Scott Carson.

Een kwartier voor tijd sloeg Engeland opnieuw toe. Terwijl Slobodan Rajkovic geblesseerd in zijn eigen zestien lag, besloten de Engelsen door te voetballen. Matt Derbyshire kwam vrij voor doelman Aleksandar Kesic en rondde fraai af. Ondanks de Servische protesten keurde scheidsrechter Knut Kircher de treffer goed.

Engeland (dat in de slotfase nog invaller Tom Huddlestone rood zag krijgen terwijl hij nog geen halve minuut in het veld stond) komt woensdag in Heerenveen uit tegen Jong Oranje, Servië stuit die dag op België.