Engeland stelt teleur tegen Tsjechië

In Arnhem was de openingswedstrijd van Groep B teleurstellend. Vooral van Engeland was tegen Tsjechië meer verwacht (0-0).

Engeland stelt teleur tegen Tsjechië

Engeland verdiende een plaats in het rijtje kanshebbers op het EK Onder-21, omdat het onder meer in een play-off Duitsland op indrukwekkende wijze aan de kant had geschoven. Coach Stuart Pearce had gepoogd dit optimisme te temperen. En gezien de wedstrijd tegen Tsjechië was dat terecht.

De Engelse onmacht kwam twee minuten voor het einde het beste voor het voetlicht. Na een handsbal van Roman Hubnik mocht invaller Leroy Lita aanleggen vanaf elf meter. De strafschop van de Reading-spits ging via de buitenkant van de paal naast.

Het initiatief had bij Engeland gelegen zonder dat dat voor veel hartverwarmende en veelbelovende acties zorgde. Het teruggetrokken Tsjechië had weinig problemen de aanvalsdriften van Engeland te frustreren, al was de ploeg van coach Ladislav Skorpill enkele keren door het oog van de naald gekropen.

Ook Dave Nugent mocht het zich aanrekenen dat Engeland het EK Onder-21 niet begon met een overwinning. De spits van Preston North End was ongelukkig in de afwerking, zoals aanvoerder Nigel Reo-Coker evenmin de Engelse beloften over het dode punt kon heen helpen.

Opvallend, en misschien wel tekenend genoeg, waren de andere gevaarlijkste momenten voor het Engelse doel. Jan Kysela (redding doelman Scott Carson), Martin Fillo (net over) en Daniel Pudil (paal) misten echter ook het geluk de door blessures geplaagde Tsjechen aan een vliegende start te helpen.

Bekijk hier al onze video's