Engeland schrikt van schedelbreuk Hull-middenvelder Mason

Reacties

Ryan Mason heeft een bijzonder zware blessure overgehouden aan het duel van zijn club Hull City met Chelsea zondagmiddag (2-0). De 25-jarige Engelsman heeft een schedelbreuk opgelopen bij een botsing met Gary Cahill.

Engeland schrikt van schedelbreuk Hull-middenvelder Mason

In de openingsfase van het duel op Stamford Bridge kwam Mason ontzettend hard in botsing met Chelsea-verdediger Gary Cahill. Beide spelers bleven op de grond liggen nadat ze met hun hoofden vol tegen elkaar waren geklapt. Waar Cahill na een korte behandeling weer verder kon spelen, was de situatie bij Mason een stuk ernstiger. De 25-jarige Engelsman kermde van de pijn en zorgde voor een hoop schrik bij zijn ploeggenoten.

Het moment van de botsing. Gary Cahill en Ryan Mason gaan voor de bal maar knallen met hun hoofden tegen elkaar.
Het moment van de botsing. Gary Cahill en Ryan Mason gaan voor de bal maar knallen met hun hoofden tegen elkaar.

Na een behandeling van ruim zeven minuten werd Mason onder luid applaus van beide supportersgroepen per brancard van het veld gedragen. De middenvelder werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar werd vastgesteld dat hij een schedelbreuk heeft opgelopen, zo meldt Hull City op de officiële website. Mason is zondagavond geopereerd en zal de komende dagen nog in ziekenhuis verblijven.

Mason doorliep de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur. Na huurperiodes bij Yeovil Town, Doncaster Rovers, FC Millwall, Lorient en Swindon Town brak hij in 2014 door bij Spurs. In totaal speelde hij zeventig officiële duels voor Tottenham, waarna hij afgelopen zomer voor zo'n vijftien miljoen euro werd verkocht aan Hull. Mason kwam één keer uit voor het Engelse nationale elftal. In de vriendschappelijke interland op 31 maart 2015 tegen Italië (1-1) deed hij zestien minuten mee.

Onderstaand een kleine greep uit de massale steunbetuigingen aan Mason op social media.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.