Engeland met Stuart Pearce op de bank tegen Oranje

Door het opstappen van Fabio Capello bij de nationale ploeg van Engeland, is Stuart Pearce de technisch eindverantwoordelijke in de komende oefeninterland tegen Oranje. Op 29 februari is het Nederlands elftal op Wembley de eerste opponent in het post-Capello-tijdperk.

Engeland met Stuart Pearce op de bank tegen Oranje

Pearce, de coach van het Engelse beloftenelftal (onder de 21), is voorlopig doorgeschoven. Door zijn promotie debuteert de voormalige international als hoofdverantwoordelijke tegen Nederland.

Pearce is ook direct een van de kanshebbers om de Engelse ploeg op het EK te leiden. De Engelse bond is door het besluit van Capello genoodzaakt vliegensvlug te handelen.

Dé grote kandidaat om Capello op te volgen is echter Harry Redknapp, manager van Tottenham Hotspur. De ervaren coach betitelde het bondscoachschap eerder al als zijn droombaan. Meest waarschijnlijk is dat Redknapp pas na het EK, dat in juni plaats heeft in Oekraïne en Polen, instapt.

Obstakel is het nog doorlopende contract van Redknapp bij Tottenham. De coach ligt in Londen vast tot medio 2013. Wellicht dat de FA met een afkoopsom van enkele miljoenen wel tot een snelle opvolging van Capello kan overgaan. In Engeland wordt gefluisterd dat Redknapp wellicht na het lopende seizoen al aanschuift bij de nationale ploeg, zodat hij tijdens het EK al als bondscoach op kan treden.

Het komende treffen met Nederland is niet de enige link die de Engelse rel heeft met Oranje. Louis van Gaal, voormalig bondscoach van Nederland, heeft al eens aangegeven ooit nog op een groot toernooi actief te willen zijn met een van de toplanden van de wereld. Door de gang van zaken bij Ajax, Van Gaal zag zijn statutaire benoeming tot algemeen directeur niet rechtsgeldig verklaard worden, heeft de Nederlander zijn handen vrij. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's