Engeland loopt dramatisch WK-finale mis

Japan houdt de hoop de WK-titel te kunnen prolongeren. Een eigen doelpunt maakte in de halve finale een einde aan de illusies van de Engelse vrouwen (2-1).

Engeland en Japan waren hard op weg naar verlengingen om uit te maken wie op 6 juli in de finale van het WK voor vrouwen zou staan. Daarin wacht als laatste obstakel voor de wereldtitel de Verenigde Staten, dat in de andere halve finale Duitsland met 2-0 had verslagen.

Na de reguliere speeltijd droop Engeland een illusie armer van het veld. Een strafschop van Fara Williams had nog voor rust de eveneens benutte penalty van Aya Miyama weggestreept. In de blessuretijd ging het mis. Laura Basset (foto) veranderde een Japanse voorzet zodanig van richting dat keeper Karen Beardsley kansloos was. Via de lat ging de bal in het Engelse doel.

Waar de tranen vloeiden bij Engeland, daar was vreugde bij Japan. De titelhouder overleefde voor de derde keer op rij nipt. Ook Nederland (1-2) en Australië (0-1) verloren met een klein verschil van de Aziaten in de knock-outfase van het WK voor vrouwen in Canada.