Engeland komt superlatieven tekort voor goudhaantje Kane

Reacties

Harry Kane voegde vrijdagavond een prachtig hoofdstuk toe aan het toch al imposante jongensboek over zijn carrière. Na zijn droomdebuut voor de nationale ploeg raakt men in Engeland niet uitgesproken over de absolute revelatie van dit seizoen.

Engeland komt superlatieven tekort voor goudhaantje Kane

Tijdens de EK-kwalificatiezege op Litouwen op de magische grond van Wembley (4-0) herschreef de sensatie van Tottenham Hotspur zijn eigen sprookje nog maar eens. Exact 79 seconden na zijn invalbeurt kopte hij de vierde treffer van The Three Lions tegen de touwen. Opvallend genoeg is hij daarmee niet eens de Engeland-debutant die het snelst scoorde: Bill Nicholson (negentien seconden) en John Cock (dertig) deden dat in respectievelijk 1951 en 1919 nóg vlugger.

Dat neemt niet weg dat Kane vrijdagavond de spotlights stal van uitblinker Danny Welbeck en Wayne Rooney, die door zijn doelpunt tegen Litouwen nog maar twee goals verwijderd is van de titel van topscorer aller tijden van Engeland. De Engelse kranten vochten zaterdagochtend dan ook om de meest creatieve kop om het succesverhaal van Kane te beschrijven.

De achterpagina van The Times was bijvoorbeeld volledig ingeruimd voor een foto van een op zijn knieën juichende Kane, terwijl The Daily Star onder bijna dezelfde foto de woorden 'Kane you believe it?' Hot Harry scores with his SECOND touch' gebruikte om de ongelooflijke prestatie van de Tottenham-spits te omschrijven. The Sun verwees op ludieke wijze naar het naderende record van Rooney: 'Coming to get Roo, Harry nets in 79 secs... He's just 46 goals behind Wayne'. Voor The Daily Express was de bijnaam HurriKane genoeg om naar zijn snelle goal te verwijzen: 'Hurry Kane'.

De grote vraag is nu waar de droomvlucht van de 21-jarige Kane gaat eindigen. Na zijn negentien competitiegoals en zeven treffers in de Europa League, gingen afgelopen week al stemmen op om hem tegen Litouwen in de basis te laten spelen. Daar gaf bondscoach Roy Hodgson nog geen gehoor aan, al was de keuzeheer na afloop eveneens lyrisch over Kane. Tijdens het oefenduel met Italië van komende dinsdag zit een basisplaats er dus zomaar in. Bekijk de lovende woorden van Hodgson hieronder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.