Engeland in rep en roer over aanvoerder Terry

De positie van John Terry als aanvoerder van het Engelse elftal staat onder zware druk. De verdediger van Chelsea zou een affaire met de ex-partner van oud-ploeggenoot Wayne Bridge (tegenwoordig Manchester City) hebben gehad op het moment dat zijn collega-international nog een relatie met haar had.

Engeland in rep en roer over aanvoerder Terry

'Op het veld is John Terry een geweldige speler en een goede aanvoerder van Engeland', vertelt de Engelse sportminister Gerry Sutcliffe aan The Guardian. 'Maar als captain heb je een bredere verantwoordelijkheid voor het land en het lijkt me duidelijk dat als bewezen wordt dat de beschuldigingen terecht zijn, zijn rol als aanvoerder heroverwogen moet worden.'

De FA en Terry weigeren vooralsnog elk commentaar. Bondscoach Fabio Capello herstelt momenteel in Zwitserland van een knieoperatie, maar is op 8 februari aanwezig bij de loting voor de EK-kwalificatie. Het lijkt onmogelijk dat de Italiaan dan vragen van de Engelse pers kan ontlopen.

Bridge was zondag afwezig tijdens de 2-0 zege van zijn team tegen Portsmouth. De verdediger kampt met een blessure aan zijn knie. Zijn teamgenoten Carlos Tévez, Stephen Ireland en Nigel de Jong droegen tijdens het duel met Pompey onder hun wedstrijdshirt een T-shirt met de tekst Team Bridge.

Ook Bridge wil weinig loslaten over de ontstane situatie. 'Voor mij is het belangrijkste dat het goed gaat met mijn zoon', liet de 36-voudig international via zijn advocaten weten. 'Daarom ben ik niet van plan commentaar te geven en ik verzoek iedereen de privacy van mijn zoon en mij te respecteren.'

In december kwam Terry ook al negatief in het nieuws. De 29-jarige verdedigingsleider zou voor een slordige elfduizend euro behind the scenes rondleidingen geven op Stamford Brigde, het stadion van zijn club Chelsea. Dit zonder medeweten van de club. Ook toen werden er vraagtekens gesteld bij het aanvoerderschap van Terry. De beschuldigingen werden verworpen door de clubleiding.

Bekijk hier al onze video's