Engeland en VS naar laatste acht op WK voor vrouwen

Op de winnaar van de wedstrijd tussen Japan en Nederland na zijn alle kwartfinalisten voor het WK voor vrouwen in Canada nu bekend. Engeland en de VS plaatsten zich ook.

Engeland (foto) boog in het laatste halfuur tegen Noorwegen een achterstand om in een overwinning. Na de 1-0 van Solveig Gulbrandsen kort na rust zetten Stephanie Houghton en Lucy Bronze (1-2) de Engelsen op koers voor een plaats bij de laatste acht.

De VS kwalificeerde zich ten koste van Colombia voor de kwartfinale. De Zuid-Amerikanen hielden stand tot de rust, waarna keeper Catalina Perez al snel een rode kaart kreeg. Via Alex Morgan en Carli Lloyd (strafschop) werd het numerieke overwicht uitgedrukt in treffers (2-0).

Eerder al verzekerden Duitsland, China, Australië, Frankrijk en gastland Canada zich van de volgende ronde. Japan en de Oranje Leeuwinnen komen in de nacht van dinsdag op woensdag om 04.00 uur Nederlandse tijd in actie.