Endrick (17) reageert op zijn historische doelpunt op Wembley

Reacties

Endrick (17) werd zaterdagavond met een doelpunt tegen Engeland de jongste doelpuntenmaker van deze eeuw voor Brazilië. Logischerwijs zorgde dat bij het toptalent na afloop voor de nodige emoties.

Endrick (17) reageert op zijn historische doelpunt op Wembley
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 1
Brazilië
Brazilië

'Dit is een unieke herinnering', begon Endrick op de website van de Braziliaanse bond. 'Ik ben heel blij, want mijn familie, vriendin en managers zijn hier. Ik ben niet iemand die veel huilt, maar ik houd de emotie tegen.' De spits van Palmeiras, die in de zomer verkast naar Real Madrid, viel met zo’n twintig minuten te spelen in en maakte uit een rebound de enige treffer van de avond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee werd Endrick de jongste doelpuntenmaker voor Brazilië deze eeuw. Alleen Pelé, Edú en Ronaldo wisten op jongere leeftijd te scoren voor de Brazilianen. Ook beëindigde hij met zijn goal de ongeslagen reeks van 21 wedstrijden van de Engelsen op Wembley. Vlak voor tijd kreeg Endrick nog de kans om zijn tweede doelpunt te maken, maar hij stuitte op doelman Jordan Pickford. 'Ik denk er nog steeds over na. Het doet een beetje pijn, want ik had nog een mogelijkheid om te scoren. Ik ga niet liegen, ik kon alleen maar aan mijn doelpunt denken omdat het een uniek gevoel is.'

Dinsdagavond speelt Brazilië een oefeninterland tegen Spanje in het Santiago Bernabéu. Dan kan Endrick alvast wennen aan zijn toekomstige thuisbasis.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Endrick
Meer over Endrick
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.