Eén wedstrijd zonder publiek voor Juventus

Juventus verontschuldigde zich voor de racistische taal tijdens het thuisduel met Internazionale van afgelopen zaterdag. Maar de Turijnse club ontkomt niet aan een straf voor het gedrag van haar aanhang.

Eén wedstrijd zonder publiek voor Juventus

De Italiaanse bond heeft Juventus met één wedstrijd zonder publiek bestraft voor het wangedrag van de aanhang. 'De tuchtcommissie heeft geconstateerd dat tijdens de wedstrijd bij verschillende gelegenheden en uit diverse vakken liederen zijn gezongen met racistische taal', zo luidde de uitleg over de straf.

Met name Mario Balotelli (foto) moest het zaterdag ontgelden. Juventus veroordeelde de racistische taal en bood de Internazionale–spits na afloop (1-1) excuses aan. 'Er bestaat geen rechtvaardiging voor dit gedrag', aldus voorzitter Giovaanni Cobboli Gigli. 'Op de tribunes kan het er emotioneel aan toe gaan, maar dit is onacceptabel.'

In het Italiaanse voetbal is racistische taal niet ongebruikelijk. Balotelli heeft het wangedrag vaker aangekaart, waarna vaak lichte boetes volgden. Vanwege de ernst van de situatie koos de tuchtcommissie dit keer voor een hogere straf voor Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen