'En dat is 32, titel van het collectief, welkom in het rijtje'

Ajax heeft zondag de 32ste landstitel behaald in de clubgeschiedenis. Uiteraard was het derde opeenvolgende kampioenschap voor de dagbladen reden om uit te pakken. Een bloemlezing.

'En dat is 32, titel van het collectief, welkom in het rijtje'

'En dat is 32!', jubelt De Telegraaf op de voorpagina, om vervolgens in het sportkatern te vervolgen met '3 op een rij'. Geheel in één lijn met de woorden van succescoach Frank de Boer wordt er gesproken van een 'titel van het collectief'.

Ook is er aandacht voor de spelers die Ajax deze zomer wel eens zouden kunnen verlaten. Er wordt geconcludeerd dat Christian Eriksen, Siem de Jong en Toby Alderweireld klaar zijn voor een volgende stap: 'Klaar voor het buitenland'.

In het AD woorden van gelijke strekking. 'Ajax behaalt derde titel op rij', siert het succes van de Amsterdamse ploeg ook bij deze krant de voorpagina. 'Frank de Boer tegen fans: tot volgend jaar', zo wordt aangegeven dat Amsterdam de laatste drie jaar weer de voetbalhoofdstad is.

Ook is er aandacht voor het sms'je dat Louis van Gaal naar De Boer stuurde. 'Welkom in het rijtje', refereerde de huidige bondscoach aan de derde titel van De Boer, die daarmee op gelijke hoogte komt met zijn voormalige trainer bij Ajax. 'Kampioenenmaker' is de kop in De Volkskrant veelzeggend. Ook in deze krant wordt De Boer gelauwerd en benoemd tot de drijvende kracht achter het succes.

NRC Next is al even lovend. 'Zonder aansprekende topscorer is de club drie keer op rij kampioen geworden. Tekent dat de inwisselbaarheid van Ajacieden anno 2013? Waar zijn die bijzondere talenten die Johan Cruijff cum suis node misten bij Ajax? (…) Ajax is weer de club die kan zeggen wie het wil hebben. Wie niet wil komen voor het geboden salaris zoekt het maar uit.'

Het Haarlems Dagblad schenkt ook aandacht aan de succesdag voor de fans. 'Met de dansende selectie, gehuld in kampioensshirt, als ceremoniemeesters raakte het publiek alsnog in extase. (…) Van iedereen kreeg Frank de Boer het grootste applaus. De coach geldt ook bij de fans als architect achter de triomf van Ajax', wordt ook hier weer De Boer als katalysator van het succes genoemd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen