Emrah Bassan, Turkse surprise bij Fortuna van Oliseh

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Emrah Bassan, Turkse surprise bij Fortuna van Oliseh

Emrah Bassan kwam in de winterstop naar Fortuna Sittard en mag zich nu al een lieveling van het publiek noemen. Fortuna Sittard richt zich op onder Sunday Oliseh en Bassan is een smaakmaker. Bassan (foto) hield de lieveling van MVV Maastricht, Kelechi Nwakali, en de uitblinker bij FC Emmen, Henk Bos, deze week achter zich.

Topdrie van de week

Emrah Bassan (Fortuna Sittard)   8

Emrah Bassan verrast bij Fortuna Sittard. De onbekende Turkse speler kwam in het kielzog van trainer Sunday Oliseh naar Limburg en blijkt een absolute meerwaarde. Fortuna huurde Bassan van de Turkse topclub Galatasaray, maar eerlijkheidshalve  moet gezegd worden dat hij daar nooit meedeed. Bij Antalyaspor toonde Bassan zich, in Sittard zien ze ook wat hij in zijn mars heeft. Bassan is een technisch begaafde speler die zich in korte tijd al opwerkte tot publiekslieveling in Sittard.

Kelechi Nwakali (MVV Maastricht)            7,5

Met Nwankwo Kanu op de tribune in De Geusselt schitterde Kelechi Nwakali in het shirt van MVV. Het leverde de Maastrichtste formatie geen overwinning op tegen Eindhoven, maar de Nigeriaanse Arsenal-huurling is een heuse smaakmaker. Kanu begeleidde hem op verzoek van Arsenal, toont nu ook interesse in zijn pupil in Limburg en kan misschien een andere voormalige werkgever wel tippen. In de wandelgangen is Ajax al genoemd als geïnteresseerde club in Nwakali.

Henk Bos (FC Emmen)          7,5

Henk Bos was een groot talent bij FC Groningen, de club waar hij als D-pupil kwam te spelen. Hij debuteerde op achttienjarige leeftijd, maar van een doorbraak kwam het nooit. Twee seizoenen geleden zocht hij zijn heil al even bij FC Emmen, per dit seizoen is hij definitief bij de Drenten. Als middenvelder en als basisspeler. Bos is inmiddels 24, lijkt een prima Jupiler League-speler, maar zal de hoop op een Eredivisie-rentree nog niet hebben opgegeven.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de 26ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 26
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,88
2. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,65
3. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,63
4. Tom Overtoom Almere City FC 6,61
5. Gyliano van Velzen FC Volendam (nu Roda JC Kerkrade) 6,43
6. Dario Van Den Buijs FC Eindhoven 6,42
7. Yener Arica Almere City FC 6,41
8. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,40
Nick Kuipers MVV Maastricht 6,40
10. Kees Kwakman FC Volendam 6,38

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.

Foto: Niels van Renen (Fortuna Sittard).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.