Emotionele Infantino: 'Wij willen respect voor FIFA terug'

Reacties

Gianni Infantino wil de komende jaren respect terugwinnen voor de FIFA. De nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond was zijn emoties vlak na de uitslag nauwelijks de baas.

Emotionele Infantino: 'Wij willen respect voor FIFA terug'

'Het voetbal moet weer centraal staan. Ik wil bouwen aan een nieuw en mooi tijdperk voor de FIFA', zei Infantino nadat hij verkozen werd als opvolger van Sepp Blatter. De Zwitser won enigszins verrassend van sjeik Salman tijdens het buitengewoon congres in Zürich. 'Ik wil alle andere kandidaten en alle 209 bonden bedanken. Je kunt winnen en verliezen, maar het was een mooie strijd.'

Infantino kwam eigenlijk pas in beeld nadat Michel Platini zich wegens een schorsing had moeten terugtrekken. Infantino, ook wel bekend als chef loting van de Europese voetbalbond, versloeg zijn Bahreinse concurrent tijdens de verkiezing met 115 tegen 88 stemmen. Prins Ali en Jérôme Champagne kwamen niet in de buurt van de troon van de FIFA. Tokyo Sexwale had zich vlak voor de verkiezing al teruggetrokken.

'Ik ben nu enorm emotioneel, maar laten we gaan samenwerken. Voor het voetbal', zo besloot Infantino zijn eerste reactie. 'In mijn reis heb ik veel geweldige mensen ontmoet. Mensen die van voetbal houden. Wij willen het respect voor FIFA terug.' De KNVB stemde ook op Infantino. Onder anderen Bert van Oostveen en Michael van Praag reageerden al op zijn uitverkiezing.

Salman toonde zich een waardig verliezer. 'Ik heb alle vertrouwen in de leiderscapaciteiten van Infantino en dat hij de benodigde hervormingen kan doorvoeren', zei hij in een eerste reactie. 'Want de nieuwe FIFA moet de diversiteit in de voetbalwereld meer laten zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.