Emotionele Beckham verlaat LA met tweede MLS-titel

David Beckham heeft zijn periode bij Los Angeles Galaxy afgesloten met de landstitel. De ploeg van de Engelse middenvelder won de Major League Soccer door de finale van Houston Dynamo te winnen (3-1).

Emotionele Beckham verlaat LA met tweede MLS-titel

De titelprolongatie leek een lastige opgave te worden toen Houston Dynamo kort voor rust de leiding nam. In de tweede helft stelde LA Galaxy orde op zaken; Omar González, Landon Donovan en Robbie Keane zorgden voor de doelpunten.

Voor Beckham betekende het zijn laatste duel in dienst van LA Galaxy en zijn afscheid van de MLS. Van trainer Bruce Arena kreeg hij een publiekswissel. 'Ik hoop dat ik het Amerikaanse voetbal populairder heb gemaakt in de afgelopen zes jaar', aldus de Engelsman, die in 2007 Real Madrid verruilde voor de Californiërs.

'Het was een emotionele dag voor mij, of we nou zouden winnen of verliezen. Het was uiteindelijk een lastige finale, maar ik ben blij dat ik mijn periode bij de club met een landstitel heb afgesloten', aldus Beckham na afloop van de eindstrijd, die toevalligerwijs in Galaxy's thuishaven - The Home Depot Center - werd afgewerkt.

De 37-jarige Beckham hangt zijn kicksen nog niet aan de wilgen. In de winter hoopt hij zich weer aan te kunnen sluiten bij een nieuwe club. De BBC weet dat de middenvelder zondag naar Monaco afreist om met de plaatselijke AS in gesprek te gaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's