Emotionele avond WKE: faillissementsaanvraag van de baan

Reacties

Zondagtopklasser WKE uit Emmen heeft woensdag een van de meest bizarre avonden uit de clubhistorie beleefd. Waar de club bij monde van voorzitter Willem Zwikker tijdens de algemene ledenvergadering het einde van de club aankondigde, werd dat later op de avond weer teruggedraaid.

Emotionele avond WKE: faillissementsaanvraag van de baan

Zwikker had via een verklaring op de clubwebsite en op de ledenvergadering laten weten dat het faillissement van de club uit Emmen was aangevraagd.

Maar kort daarna maakte de mineurstemming plaats voor hoop. Terwijl de pers werd gevraagd de zaal te verlaten, trad het zittende bestuur af. Daarop trad een nieuw bestuur onder leiding van de nieuwe voorzitter Tjeerd Boonstra aan en is de faillissementsaanvraag voorlopig van de baan. Het aanvankelijk afgelaste duel bij AFC van zondag gaat daardoor ook nog gewoon door.

'We zijn de koploper in de Topklasse. Ik ga het niet alleen doen, maar ik kan nog niet zeggen wie er met mij de kar gaan trekken. Maar het geld gaat er komen. Dat lukte ons de vorige keer, dus nu ook. Daar vertrouw ik op', verwees Boonstra naar het ternauwernood afgewende faillissement van 2014.

De in 1966 opgerichte club Woonwagenkamp Emmen blijft daardoor voorlopig voortbestaan. De algeheel amateurkampioen van 2009 is momenteel de koploper van de Zondagtopklasse met 31 punten uit vijftien duels. Saillant genoeg is AFC de nummer twee, met een punt minder en twee duels meer.

Trainer Paul Weerman liet weten uitermate blij te zijn met de onverwachte wending. 'Het was een heel bijzondere avond', tekende RTV Drenthe uit de mond van de coach op. 'Dit moet nog wel een plekje krijgen. Het zou geweldig zijn als de mensen die vanavond zijn opgestaan de redding voor WKE zijn. De laatste dagen heb ik me niet met voetbal bezig gehouden. Misschien kunnen we zondag vrij krijgen van de KNVB, maar ik weet niet of dit mogelijk is.'

Bekijk hier al onze video's