Emotionele achtbaan Chelsea, Vorm weer de 'nul'

Het overvolle programma in de Premier League kreeg maandag zijn vervolg. Chelsea zegevierde op bezoek bij Wolves in een knotsgekke wedstrijd, terwijl Swansea City knap won bij Aston Villa. Namens QPR kwam Joey Barton weer eens negatief in beeld.

Emotionele achtbaan Chelsea, Vorm weer de 'nul'

Wolverhampton Wanderers – Chelsea 1-2Chelsea en met name trainer André Villas-Boas konden na de matige resultaten van de voorbije speelronden een succesje uiterst goed gebruiken. Op bezoek bij laagvlieger Wolverhampton Wanderers kwam dat goede resultaat met kunst- en vliegwerk tot stand. In de slotfase zorgde Stephen Ward voor de gelijkmaker, waarna Frank Lampard in de negentigste minuut Chelsea alsnog de overwinning bezorgde.

In een allesbehalve vriendelijke eerste helft ging het spel in de beginfase op en neer. Bij Chelsea kregen Lampard en Juan Mata goede kansen, terwijl aan de andere kant Petr Cech een zekere tegentreffer voorkwam met een imposante redding. Even later kroop Chelsea nog eens door het oog van de naald.

In de tweede helft, waarin het tempo nog steeds onverminderd hoog was, maakte de Braziliaan Ramires de belangrijke openingstreffer. Uit een corner viel de bal enigszins gelukkig voor zijn voeten en besloot hij met een knal in de bovenhoek: 0-1.

In de slotfase leek het noodlot opnieuw toe te slaan voor Chelsea, dat in competitieverband voor maandag al vier keer zonder zege was. Ward maakte gelijk, maar die treffer werd in extremis ongedaan gemaakt door de treffer van Lampard. Chelsea, dat in de slotseconde in Cech nogmaals de reddende engel had, stoot door de zege voor even Arsenal van plaats vier, terwijl Wolves nog altijd in de buurt van de degradatieplaatsen staat.

Aston Villa – Swansea City 0-2Swansea City blijft verbazen in Engeland. Door een knappe zege bij Aston Villa rukte de ploeg van doelman Michel Vorm (foto) verder op in de Engelse middenmoot. De overwinning kwam tot stand doordat Nathan Dyer met een droge knal geklungel van Aston Villa afstrafte en Wayne Routledge vlak na de onderbreking de zege veiligstelde.

Voor Vorm was het bezoek aan Aston Villa bijzonder. De Oranje-international bleef voor de negende keer dit seizoen zonder treffers en is zodoende nog altijd onbedreigd lijstaanvoerder in het klassement der clean sheets.

Swansea achterhaalt door de zege Aston Villa, dat na maandag eveneens over 23 punten beschikt. Beide ploegen bezetten een plek in de middenmoot.

Blackburn Rovers – Stoke City 1-2Peter Crouch was de gevierde man bij Stoke. De boomlange spits nam in de eerste helft twee treffers voor zijn rekening en zag hoe Blackburn in de tweede helft alleen de aansluitingstreffer produceerde. Na de treffer van David Goodwillie zagen de toeschouwers geen treffers meer, waardoor Blackburn nog altijd voorlaatste is en Stoke onderaan de subtop bungelt.

Queens Park Rangers – Norwich City 1-2Barton viel aan de zijde van de thuisploeg zowel in negatieve zin als in positieve zin op. De veelbesproken middenvelder opende de score namens QPR, maar moest tien minuten voor rust vertrekken met een directe rode kaart. Barton werd bestraft voor een harde overtreding en een daaropvolgend opstootje met Bradley Johnson (Barton zou een kopstoot uitgedeeld hebben).

Kort na die sanctie zorgde Anthony Pilkington voor de gelijkmaker. Door een treffer van Steve Morisson kreeg QPR alsnog het deksel op de neus. Door de verliespartij is QPR nog altijd niet verlost van de degradatiestress, Norwich is knap middenmoter. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's