Emotioneel afscheid van NAC-publiek voor Ten Rouwelaar

Reacties

Jelle ten Rouwelaar heeft zijn laatste thuiswedstrijd voor NAC Breda erop zitten. Voor de 35-jarige doelman lonkt een afscheid met promotie. Dan moet wel aartsrivaal Willem II zondag in Tilburg op afstand gehouden worden.

Emotioneel afscheid van NAC-publiek voor Ten Rouwelaar

In Breda won NAC donderdag immers met 2-1 in de laatste thuiswedstrijd van het NAC-boegbeeld. Omdat in Tilburg geen fans van de geelzwarten welkom zijn, was dit het laatste duel van de doelman waarbij supporters van zijn club aanwezig waren.

Na afloop bleek dat Ten Rouwelaar uitermate goed wist dat het zijn  laatste thuisduel voor NAC was geweest. 'Ik ben er nu wel weer, maar het kwam er wel even goed uit…', doelde hij op de tranen, die hij de vrije loop liet. 'Ik ben zeker van de emotie, normaal zie je bij mij een andere emotie. Maar nu kwamen de tranen, dat was spontaan. Dat voelt ook goed. Zo kan Jelle dus ook zijn...'

'Je weet dat dit de laatste keer is dat je in dit fantastische stadion met dit fantastische publiek kan spelen', vervolgde Ten Rouwelaar in gesprek met FOX Sports. 'Natuurlijk denk je dan: het zal toch niet gebeuren dat je wordt afgedroogd. Maar gelukkig kwamen er drie nieuwe mensen in die de wedstrijd omdraaiden', refereerde hij aan de 0-1 achterstand die in het laatste half uur werd weggepoetst.

Volgens Ten Rouwelaar is NAC een club die thuishoort op het hoogste niveau in Nederland. 'De NAC-supporter wil passie en strijd. Als dat gebeurt, dan is het Avondje NAC een begrip in Nederland. En dan is het doodzonde dat wij een jaar in de Jupiler League hebben gespeeld.'

Een afscheid met promotie zou voor Ten Rouwelaar, die sinds het seizoen 2007/08 de vaste doelman van de Bredanaars is, de cirkel rond maken. 'Het zal zwaar worden. Willem II is een goede ploeg , met enkele spelers die aan de bal heel goed zijn. Het zou heel mooi zijn. Ik heb veel mooie avonden met deze club beleefd. NAC blijft voor mij altijd speciaal. Maar laten we eerst zondag nog maar een goed resultaat halen', wilde de doelman zich tot slot op het teambelang richten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.