Emnes: 'Dit zijn de lekkerste zeges, we lijken veilig'

Reacties

Swansea City is zo goed als veilig na een 1-2 overwinning bij Newcastle United. Marvin Emnes vervulde een hoofdrol voor The Swans, door de strafschop te verdienen waaruit Wilfried Bony het winnende doelpunt maakte.

Emnes: 'Dit zijn de lekkerste zeges, we lijken veilig'

Dat gebeurde allemaal in de tweede minuut van de extra tijd. 'Dit zijn de lekkerste zeges die er zijn', aldus Emnes tegenover Voetbal International. 'We hebben keihard gevochten en een achterstand omgebogen in een heel belangrijke overwinning. Het lijkt erop dat we nu veilig zijn; we hebben de touwtjes in elk geval stevig in handen.'

Door de zege sloeg Swansea een gat van zes punten met nummer achttien Fulham, dat met 3-1 bij Tottenham Hotspur verloor. 'Dat zij verloren was voor ons al een opsteker en dat we vervolgens zelf wonnen, is super. We hadden de punten heel hard nodig', gaat Emnes verder.

Toekomst
Swansea lijkt verzekerd van nog een jaar in de Premier League. Op korte termijn wordt duidelijk of Emnes dat seizoen gaat meemaken. 'Swansea huurt mij (van Middlesbrough, red.) met een optie tot koop. We gaan binnenkort eens met elkaar babbelen over de toekomst', vervolgt de ex-speler van Sparta Rotterdam.

Emnes heeft het goed naar zijn zin in Zuid-Wales, maar het geringe aantal speelminuten dat hij krijgt, steekt. 'Swansea is tevreden over me, maar ik wil wel meer spelen.' Tot dusver kwam de aanvaller uit in vier competitieduels en twee wedstrijden in de Europa League. Slechts twee keer begon hij in de basis. 'Dat ik vandaag een keer echt belangrijk was, geeft me een goed gevoel.'

Monk
De 25-jarige dribbelaar werd eind januari aangetrokken door Michael Laudrup, maar de Deen werd niet veel later opgevolgd door Gary Monk, tot dan toe speler van Swansea. 'Het was in eerste instantie wel apart om onder iemand te trainen met wie je nog als speler op het veld hebt gestaan', verwijst Emnes naar zijn eerdere periode (in 2010) bij Swansea. 'Maar het wende al vrij snel en nu werkt het prima. Het heeft ook voordelen, want Gary weet precies wat hij aan de spelers heeft.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.