Emmen op periodejacht na zege bij Jong Ajax

Reacties

FC Emmen heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de vierde periode. De Drenthenaren wonnen met 0-2 op bezoek bij Jong Ajax.

Emmen op periodejacht na zege bij Jong Ajax

Bij de beloftenploeg van de Amsterdammers stonden onder meer Niki Zimling, Richairo Zivkovic en Viktor Fischer in de basis. Desondanks won het fysiek dominerende Emmen moeiteloos op De Toekomst, ook omdat Zimling en Zivkovic ver onder de maat presteerden. Alexander Bannink (foto) opende in de vierde minuut de score, terwijl Soufiane Lagmouchi een kwartier voor het einde de beslissende 0-2 verzorgde.

Door de zege houdt Emmen kans op de vierde periodetitel. De club van trainer Joop Gall bezit net als VVV-Venlo en MVV Maastricht veertien punten na zeven duels. FC Eindhoven heeft vijftien punten. NEC voert met 21 punten de periodestand aan, maar aangezien die club al verzekerd is van promotie als kampioen strijden de Nijmegenaren niet mee om de periodetitel.

Als Emmen de vierde periode niet wint, is de kans groot dat de club zich via de ranglijst voor de play-offs plaatst. Het staat namelijk vierde. Jong Ajax staat elfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.