Emmen haalt oude bekende als opvolger goalgetter Peters

Reacties

FC Emmen heeft met Rick ten Voorde de opvolger van goalgetter Cas Peters in huis gehaald. De 24-jarige spits tekent een eenjarig contract bij de Jupiler League-club.

Emmen haalt oude bekende als opvolger goalgetter Peters

De geboren Emmenaar en voormalige jeugdspeler van de Rood-Witten komt transfervrij over van het Duitse SC Paderborn, dat zijn contract heeft laten ontbinden. Ten Voorde kwam niet verder dan dertien duels in de Tweede Bundesliga en speelde vorig seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht.

'Ik kijk er naar uit om terug te keren naar de club waar ik de jeugdopleiding heb doorlopen. Ik verwacht met het aanvallende spel van FC Emmen goed uit de voeten te kunnen en zo weer plezier in het voetbal te krijgen. Ik hoop dat ik het komende seizoen in het vertrouwde rood-witte shirt veel goals mag maken', aldus Ten Voorde op de clubwebsite.

De voormalige aanvaller van onder meer NEC en NAC Breda is de opvolger van Peters, die na een zeer productief seizoen (23 competitietreffers) voor een avontuur bij het Portugese Nacional Madeira heeft gekozen. Ten Voorde speelde in het verleden al achttien wedstrijden in het eerste elftal van FC Emmen waarin hij negen keer trefzeker was. Zijn doorbraak in Emmen leverde hem medio 2009 een transfer op naar NEC.

Wim Beekman is zeer te spreken over de terugkeer van Ten Voorde. 'We hebben de laatste jaren diverse gesprekken gevoerd. Enerzijds omdat we onze oud-spelers belangstellend volgen, anderzijds omdat wij het gevoel hadden dat Rick de volgende stap in z’n carrière kon maken door een jaar in Emmen te laten zien wat hij kan. Dat kan nu voor al zijn vrienden, familie en bekenden doen', aldus de algemeen directeur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.